Saturday, December 17, 2011

Bahaya Upload Gambar Manja Ke Facebook : Satu Memo
















Peringatan buat wanita Melayu Islam:

Apabila anda meng-upload gambar comel@cun@manja@tak tutup aurat anda ke internet:

Sekali di upload ke internet dan tersebar, gambar tak boleh ditarik balik.
Gambar andar akan di layari, ditonton dan di-save ke dalam PC oleh lelaki-lelaki tidak dikenali yang mungkin di antaranya adalah pencabul, perogol atau kaki-Pornographi.
Gambar anda mungkin di-copy & paste ke dalam blog-blog atau Page yang dikhususkan untuk melepaskan nafsu seks lelaki.
Gambar anda mungkin digunakan sebagai material rangsangan untuk lelaki-lelaki tidak dikenali beronani.
Penulis sudah tegaskan berkali-kali bahawa amalan 'tabarruj' menunjuk-nunjuk kecantikan itu adalah dosa besar yang nyata banyak menyumbang kepada maksiat tidak langsung.Kenapa tidak ambil pengajaran ????

Antara komen dari forum yang saya petik mengenai isu ini:
sape suruh letak gambar seksi2 dalam laman sosial..dah ramai bg peringatan tp buat jugak
bile pikir2 balik,sape yg suh letak gambar cmtu kt internet ? kt internet ni mcm2 blh jadi.org bebas nk buat ape2.jadi sendiri tanggung la.skali gmbar korang dah ade kt dunia maya ni,selagi tu la die akan beredar dr 1 pc ke 1 pc yg lain. Korang xkan boleh buang punya dari internet.Percayalah. Jangan marah ye...


org yg upload picture tu la bengong


Optimal Hosting
Post a Comment